Oogst Dutch Harvest

succesvolle oogst Dutch Harvest

Terwijl veel mensen nog op vakantie waren, werd in Oude Pekela geoogst. En net op tijd, want de voorraad hennep thee begon al aardig op te raken!

Het is nog maar een jaar geleden dat Dutch Harvest heel Nederland deed verbazen met een wel zeer bijzondere primeur: hennepthee van Nederlandse bodem.

Na een zeer geslaagde crowdfunding campagne kon het aantal bestellingen amper worden bijgehouden. Hennepthee bleek een groot succes! Ook bij de Hemp Collective werd menig kopje thee geschonken op vrijwel elke hemp meetup, tot ieders volle tevredenheid.

De thee was bijna op, maar gelukkig kon er op tijd worden geoogst! Esther Molenwijk (onze voorzitter, en initiatiefneemster van de Dutch Harvest hennepthee) mocht mee op de oogstmachine van Dun Agro. Deze speciale machine, genaamd de ‘Hemp Bull’, scheidt de bladeren in de top van de kale stengels. Dit is nog best een precies werkje want niet alle stengels zijn even lang, niet alle blad toppen beginnen dus even hoog.

Maandenlang volgden we in spanning de groei van de velden in Oude Pekela, waarbij in negen filmpjes het hele nieuwe hennepseizoen werd vastgelegd. Bekijk ze hier:

“DUTCH HARVEST IS ONTSTAAN VANUIT PASSIE EN VERBAZING.
PASSIE VOOR DE ONGELOOFLIJK VEELZIJDIGE HENNEP PLANT EN VERBAZING OVER DE ONBEKENDHEID ER VAN. COMBINEER DAT MET EEN LIEFDE VOOR THEE EN VOILA, DUTCH HARVEST HENNEP THEE!”

www.dutchharvest.org