himphus

Hennep Paviljoen bij Omrop Fryslan

Omrop Fryslân bestede zaterdag 6 augustus volop aandacht aan het gebruik van hennep en het hennep paviljoen dat momenteel in Leeuwarden bij de Blokhuispoort staat. Een leuke opsteker voor de friezen waar het animo voor duurzame toepassingen niet gering is!

Bekijk hier het filmpje van het 18.00 uur journaal. Een korte introductie in hennep. Let op, presentatie in het Fries!

Of deze reportage over hennep als bouwmateriaal uitgelegd door Albert Dun van Dun Agro:
link naar bericht op www.omropfryslan.nl

Het gebruik van hennep sluit goed aan bij de doelstellingen van Vereniging Circulair Friesland: een grote groep bedrijven, overheden en kennisinstellingen die zich actief inzetten om een circulaire economie te stimuleren. Hennep, bijvoorbeeld als bouwmateriaal, kan goed in deze behoefte voorzien.