Lezing: Duurzaam bouwen met vezelhennep

Rens Borgers (Ecobouw Salland), pionier op gebied van bouwen met hennep, deelt op zondag 9 oktober zijn kennis en passie tijdens de Duurzame Dagen bij Vonk in de Wijk, waar stichting Hemp Collective kantoor houdt.

Bouwen met hennep biedt vele voordelen ten opzichte van meer reguliere materialen. Tevens is het een van de meest belangrijke pijlers die het toepassen van hennep als biobased grondstof. Het ‘bouwen met hennep’ speelt een belangrijke rol, en zal in de zeer nabije toekomst wellicht een hefboomeffect teweeg kunnen brengen, om het gebruik van vezelhennep beter bekend en meer aantrekkelijk te maken bij zowel consument als industrie.

De Hemp Collective besteedde reeds eerder volop aandacht aan het bouwen met hennep. Zo stonden we enkele weken lang met een heus demo- kalkhennep (prefab) huis in het Hemp District van Fabcity in 2016, stonden we enkele weken in Friesland bij Blokhuispoort en ook hemp meetup #9 stond volledig in het kader van bouwen met hennep.  

Hemp District FabCity

Friesland

Hemp Meetup #9

Op uitnodiging van stichting Hemp Collective deelt niemand minder dan Rens Borgers van bouwbedrijf Ecobouw Salland en Kalkhennep Nederland zijn kennis en ervaring over bouwen met hennep, tijdens de Duurzame Dagen bij “Vonk in de Wijk” (Hilversum).  Rens is een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen en beschikt over ruim dertig jaar ervaring in restauraties en renovaties. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deelt met veel passie en energie zijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen. Inmiddels heeft Rens al tal van zeer succesvolle bouwprojecten afgerond met kalkhennep als een van de belangrijkste materialen. Met veel liefde geeft Rens tevens workshops om zelf te leren bouwen met kalkhennep. Meer informatie over Rens en zijn bedrijf Ecobouw Salland vind je via de linkjes hieronder.