Cannabis laat je schoner slapen

Hennep – superieur in slaapcomfort en duurzaamheid

Hennep in muesli of in een smoothie, in shampoo of in een t-shirt. En nu ook matrassen met hennep. Is dit een slimme marketingtruc in de verzadigde beddenmarkt op basis van gebakken lucht of een goed onderbouwde innovatie? Voor Bedaffair is het duidelijk: dit is geen kortstondige trend. Hennep bezit zoveel positieve eigenschappen dat het bedrijf nu een matras omhuld met pure, zachte hennep aanbiedt. Het bedrijf beschikt nu nog over een select aantal producten maar is hard bezig om onder eigen label de huidige collectie hennep producten uit te breiden.

Stevig of medium, koel of lekker warm, iedereen heeft een andere voorkeur als het gaat om de ideale matras. Exclusief bij Bedaffair is nu verkrijgbaar: de Special Edition hennep matras. Speciaal voor de grootste Nederlandse natuurlijke slaapwinkel gemaakt door de toonaangevende Duitse ecologische beddenfabrikant Dormiente. Dit matras biedt de consument keuze voor een slaapproduct die aan alle persoonlijke wensen voldoet. Maar wat de consument ook kiest: je werkt slapend mee aan een schonere wereld.

Bedaffair en Dormiente heropenen innovatieve beddenmarkt

Met de Special Edition hennep matras introduceren Bedaffair en Dormiente namelijk de 1e innovatieve biologische hennep matras. Dat wil zeggen dat de natuurlijke materialen zoals hennep en katoen biologisch gecertificeerd zijn en de 100% natuurlatex kern het QUL certificaat bezit. Een 100% duurzaam, schoon, en comfortabel matras. Welke van zaadje tot, na jaren van gebruik, zijn werk heeft gedaan, volledig geschikt is voor de circulaire bio-economie. De matrassen zijn verkrijgbaar vanaf februari 2020.

De Special Edition matras van de grootste Nederlandse ecologische beddenwinkel en de grootste Duitse ecologische matrassenfabrikant is te gebruiken op zowel lattenbodems, schotelbodems als boxspring bodems. De matrassen zijn verkrijgbaar in een medium of firm 1-persoons uitvoering van 90×200 cm. Mocht je partner voorkeur hebben voor een andere hardheid dan is dit geen probleem.

“Omdat Bedaffair altijd haar tijd vooruit is geweest, zijn zij wederom de eerste die de innovatieve beddenmarkt ‘heropent’ met deze hennep matrassen.’, aldus dr. Rüdiger Plänker, directeur van het toonaangevende en Duitse grootste producent van natuurlijke matrassen Dormiente.


Betere ventilatie, betere ondersteuning

De Special Edition hennep matras ziet er niet alleen comfortabel en luxe uit, de voordelen van de combinatie puur natuurlatex en van, de meest duurzame plantaardige vezel, hennep zijn ongekend. Zo is de matras voorzien van een uitzonderlijke puntelasticiteit en drukverlagende comfortzônes bij de schouders. Zodat slapende of tintelende handen of armen verleden tijd zijn. En draagt de betere ondersteuning van de ruggewervel bij aan fitter en uitgeruster wakker worden. De matras is gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Deze zorgen voor optimale vochtopname en verdamping. Waardoor de matras altijd een aangenaam en droog slaapklimaat biedt, hoe koud of warm het ook is. Tot slot wordt de matras inclusief wasbare matrashoes (tijk) geleverd. Deze zachte gebreide biologisch katoenen hoes is wasbaar op 60 graden.

Ademend, fris en hygiënisch door uniek natuurlijk afweersysteem

Dankzij de verwerking van hennep biedt de matras een ideaal slaapklimaat. De hennepvezel werkt sterk vochtregulerend (beter dan katoen) en voert dus gemakkelijk  transpiratievocht af, zonder dat het nat aanvoelt. Naast de klimaatregulerende eigenschappen zorgt hennep ervoor dat de matras altijd schoon en fris blijft. Hennep heeft namelijk een natuurlijk afweersysteem tegen schimmels en bacteriën. Door het natuurlijk afweersysteem van hennep en daarbij het ademend vermogen, blijft het hennep matras schoon en hygiënisch.

Bovendien neemt hennep geen geurtjes aan, zoals zweet en andere geuren. Om meerdere redenen biedt de Special Edition hennep matras een uniek en ongekend slaapcomfort voor de consument. Een ademende, frisse en comfortabele matras met een uitzonderlijk hygiënisch slaapklimaat.

Over Bedaffair

Bedaffair is de grootste ecologische beddenwinkel van Nederland en België. Naast het produceren van de duurzame eigen labels Bedaffair en Skoon, werken zij samen met andere eco merken zoals Yumeko, Dormiente, Team 7, Prolana en Holzmanufaktur. De eigenaren van Bedaffair begonnen in 1994 met het pionieren en innoveren van pocketveer matrassen en boxsprings van natuurlijke materialen. In 2006 waren zij de 1e die biologisch katoen verwerkten in hun bedden. In 2007 volgde biologische wol. In 2010 kreeg het bed een Fairtrade keurmerk van stichting Max Havelaar. Met deze innovaties zetten Marjolein en Arend Vaders een nieuwe trend voor een bewuste levenstijl.

In 2013 hebben de eigenaren besloten om samen te gaan werken met andere eco merken, waardoor het assortiment een veel breder aanbod kreeg, zowel in type matrassen en bedden als in prijs. Zo ontwikkelde Bedaffair zich tot de ecologische slaapspecialist van Nederland. Door voortdurend te pionieren, investeren in innovatie en langdurige samenwerkingen is Bedaffair trendsettend in ecologisch slaapcomfort. Daarbij ligt de focus op drie kerneigenschappen: ambacht, duurzaamheid en design. De kennis over de natuurlijke materialen, het slaapproces en onderzoek naar innovatieve materialen en ambachtelijke technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het ambachtelijk vakmanschap, de passie, liefde en ervaring van het Bedaffair team en de partners staan borg voor schone producten, vrij van schadelijke stoffen, duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Een puur Hollands bedrijf waar de mensen én dieren in de productieketen, de consument, het milieu, en het goede en prettige leven van niet alleen vandaag maar ook de toekomst centraal staat.

Het bedrijf hard bezig om de collectie met hennep slaapproducten uit te breiden.

Voor meer informatie en oriëntatie:

Bedaffair / Skoon B.V. – Cruquiusweg 27a, 2102 LS, Heemstede