Hennep in de spotlights op Voedsel Anders conferentie

Op 12 en 13 februari vond de conferentie Voedsel Anders in Wageningen plaats, bedoeld om een beweging te versterken van mensen die een duurzamer, gezonder en eerlijker systeem van voedsel en landbouw willen.

Natuurlijk mocht de hennep plant daar niet in ontbreken en de Hemp Collective heeft deze rol ingevuld.

Op zaterdag gaven wij een workshop over deze bijzondere plant. Daarin kwamen de geschiedenis en de toepassingen ter sprake, met een focus op de waarde van hennep voeding en medicijnen.

De bezoekers van de workshop bleken al aardig geïnformeerd te zijn over hennep, en waren zeer geïnteresseerd in de verdere toepassingen. Een dame gaf aan een duurzame woning te willen gaan bouwen, en deze graag van hennep te willen maken. Studenten gaven aan verder onderzoek te willen doen, vooral op het gebied van CBD. Bezoekers gaven aan meer te willen leren over het verwerken van- en werken met hennep en vroegen waar dit kan. Op dit moment is er geen ‘hennep educatie centrum’ of iets dergelijks.

Dit is de reden dat de Hemp Collective is opgericht: het delen van kennis over hennep, het stimuleren van industrieën om met hennep te gaan werken en het gezamenlijk campagne voeren om de voordelen van hennen bij consumenten naar voren te brengen. Dit doen wij door regelmatige ‘Hemp Meetups’ te houden, maar ook door ‘workshops op bestelling’, zoals bij deze conferentie. Altijd zoeken wij daar de sprekers uit de hennep industrie bij die het meest weten over de specifieke toepassing.

Proeven

En omdat echte liefde nu eenmaal door de maag gaat, hebben we op de conferentie ook volop laten proeven. We hebben tijdens de lunch Dutch Harvest hennep thee geserveerd en tijdens de middagbreak echte ‘Hemp Energy Balls’.

Samenvattend is hennep een duurzaam, veelzijdig gewas dat, naast vele andere toepassingen, een belangrijke rol kan spelen in een gezond en planeet-vriendelijk dieet. De Voedsel Anders conferentie was een prachtige plek om deze plant bij een bewuste, toekomstgerichte doelgroep onder de aandacht te brengen.

www.voedselanders.nl