Brainstorm hennepcomposieten

Vrijdagavond 27 november was het zo ver: de hennepcomposieten brainstorm in de Crossboat, op terrein De Ceuvel in Amsterdam. Zo’n 25 mensen wisten de kou en regen te trotseren om hieraan deel te nemen. Binnen kon men zich verwarmen aan een lekker kopje hennep thee. Willem Böttger (NPSP) gaf een korte uitleg over zijn bedrijf en de verschillende toepassingsmogelijkheden van hennepcomposiet. Zakenpartner Lody Clement voegde hieraan toe dat het product waarnaar zij op zoek waren makkelijk toegankelijk moest zijn voor de consument. Er werd in afzonderlijke groepen gewerkt, waarbij elke groep een van de volgende thema’s kreeg toebedeeld, refererend aan de verschillende aspecten van hennepcomposiet: ‘sterk’, ‘milieuvriendelijk’, ‘esthetisch’ en ‘licht’. Aan het einde van de brainstorm kreeg elke groep de kans zijn ideeën te presenteren. Hieruit werd een top drie samengesteld: speelgoed, een telefoonhoesje en een helm. De keuze viel uiteindelijk op het telefoonhoesje als meest ideale consumentenproduct. Willem Böttger was erg tevreden over zoveel creatieve input. Hij zal de komende maanden gaan werken aan een prototype, wat naar verwacht over een half jaar klaar zal zijn. We zijn erg benieuwd of dit idee uiteindelijk zal leiden tot een succesvolle productie. Wordt aldus vervolgd. De avond werd afgesloten met een authentieke zeepkistenborrel. Esther Molenwijk waagde zich als eerste op de zeepkist, om zo de borrel te openen met een kort overzicht van alle ‘hennep highlights’ van het afgelopen jaar. Er werden lekkere hennephapjes geserveerd, en telkens wanneer de bel geluid werd, klom er iemand op de zeepkist met een vraag of mededeling. Op deze ludieke wijze werden ideeën gedeeld en vragen gesteld. We kijken terug op een zeer interessante avond.

Meer weten?

NPSP