KURT’S Amsterdam

Duurzame grondstoffen, unieke designs en authentiek vakmanschap in combinatie met de drive om de kledingindustrie een stukje mooier te maken: dat is wat KURT’S Amsterdam onderscheidt van andere kledingmerken.

De filosofie van KURT’S Amsterdam is duidelijk: “We want to bring back the quality and durability of the old days, with the look and feel of today.”

Deze Nederlandse start-up blaast nieuw leven in oude ambachten en technieken zoals indigo verven en het allover zeefdrukken. Net als een schilderij zijn alle prints stuk voor stuk met de hand gemaakt, wat elk item werkelijk uniek maakt. De creaties van KURT’S Amsterdam zijn dan ook echt een streling voor het oog.

Kurt's T-shirt close upDe designs worden in Amsterdam gezeefdrukt of geverfd met indigo. Eigenaar en initiatiefnemer Sebastian Gerritsen: “Wij willen laten zien dat milieuvriendelijk en er goed uit zien heel goed samen kunnen gaan. Dit past in de huidige tijdsgeest omdat steeds meer mensen willen weten hoe en door wie hun kleding wordt gemaakt.” Sebastian ziet dit niet als een trend, maar als pure noodzaak. En inderdaad: de wegwerpmaatschappij heeft het milieu geen goed gedaan. Daarbij dreigen traditionele technieken te verdwijnen door massaproductie. Volgens Sebastian zou kleding meer moeten worden gemaakt vanuit het hart.

De kleding kan met recht duurzaam genoemd worden. De garens die voor de T-shirts worden gebruikt zijn een blend van biologisch katoen met hennep. Hennep is een duurzame grondstof omdat er veel minder water en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij het verbouwen van dit gewas in vergelijking met katoen. Met meer dan 30.000 toepassingen is hennep de meest veelzijdige hernieuwbare grondstof die er is. Daarnaast zijn de textiel inkten voor de prints op waterbasis en mag het residu zelfs volgens de strenge Nederlandse wetgeving in het oppervlaktewater geloosd worden. De indigo die wordt gebruikt is op plantaardige basis, dus niet synthetisch (wat regulier het geval is).

Naast T-shirts heeft KURT’S ook een selectie handgeweven items. De volledige collectie is te zien en te bestellen op:

www.kurts-amsterdam.com

 Kurt's Amsterdam