Hempie - hennep winkel

Hennep in ’t Gooi

Een winkel met producten van hennep zou je misschien eerder in Amsterdam verwachten. Niets is echter minder waar: in een duurzame gemeente als Bussum is Hempie juist helemaal op z’n plaats!
Na wat opknapwerk opent Hempie in april 2015 de deuren in de Kapelstraat. “Dit is met recht de gezelligste winkelstraat van Bussum” aldus eigenaar Michel Bogert. Wie liever de minder commerciële winkels bezoekt, zal zich in de Kapelstraat inderdaad helemaal thuis voelen. Michel: “het is echt leuk om tussen allemaal verschillende kleine ondernemers te zitten, waaronder enkele ambachten, gezellige winkeltjes en fijne restaurants, waarvan één zelfs biologisch.”

De inrichting van de winkel is eenvoudig, met veel gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. De hennep plant in de etalage doet vele passanten even stil staan en trekt geïnteresseerde klanten naar binnen.

Aan het andere eind van de Kapelstraat is een coffeeshop gelegen, bij Hempie gaat het echter over een heel ander soort cannabis!

Michel over Hempie: “Klanten zijn vaak verbaasd dat er zoveel mogelijk is met hennep. Vaak zijn ze wel redelijk op de hoogte van de gezondheidsvoordelen en kennen ze bijvoorbeeld hennepzaad als superfood. Maar het besef dat de broek of het t-shirt wat ik draag, en ook in mijn winkel verkoop, is gemaakt van dezelfde plant blijft tot de verbeelding spreken. Ook alle ecologische voordelen van hennep zijn lang niet altijd gekend.”

hennep productenHet aanbod in de winkel is zeer gevarieerd en gaat van handtassen tot cosmetica en chocolade Michel: “Ik vind het geweldig om te zien dat er al zo ontzettend veel verschillende, mooie producten van hennep zijn gemaakt. Ik heb er wel even voor moeten zoeken, maar ik probeer zoveel mogelijk unieke producten in mijn winkel samen te brengen. Ik ben dan ook steeds weer blij verrast als er een nieuw product op de markt komt of als er een innovatief project rondom hennep wordt opgestart. Het aanbod van mijn winkel groeit dan ook nog steeds verder uit.”

Hempie is geopend van woensdag t/m vrijdag van 10:00-18:00 uur en op zaterdag van 10:00-17:00 uur. Winkelen kan ook vanuit de luie stoel op
www.hempie.nl