Eerste hennepscooter

De veelzijdigheid van hennep komt op verscheidene manieren naar voren. Nu is er ook al een scooter in ontwikkeling die deels van hennep gemaakt is. Dankzij een geslaagde crowdfundcampagne komt deze scooter nu daadwerkelijk op de markt.

Na het succesvol doorlopen van een crowdfundcampagne via Symbid is de iconische Be.e, ’s werelds eerste Bio-Based elektrische scooter, nu een feit. Het unieke van deze scooter is dat er gehele stukken biobased composieten in het ontwerp zijn verwerkt, hetgeen niet eerder bij een scooter is gedaan.
Brein achter de Be.e is Vaniek Colenbrander, die zijn passie voor voertuigen, ontwerp en de noodzaak om onze huidige manier van transport en productie te verduurzamen combineerde, met de Be.e als resultaat.

De scooter is duurzaam, innovatief en van hoge kwaliteit. Het gebruik van de biobased composieten maakt dat het voertuig zowel erg licht van gewicht is en tegelijkertijd erg robuust. In het geval van de Be.e wordt gebruik gemaakt van hennep en vlas waar een 50% biobased kunststof aan wordt toegevoegd. Dit samen vormt een constructie die zowel de carrosserie als het frame betreft. De volledig elektrische scooter wordt nu in productie genomen en is te pre-orderen op de website. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en houden de Be.e in de gaten.

Website Be.e