Pakhuis de Zwijger

De comeback van cannabis

Op woensdag 9 september zal Hemp Meetup #7 doorgaan op een wel heel unieke locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze onafhankelijke, culturele organisatie staat bekend om haar creativiteit, innovatie en inspirerende discussies. We zijn dan ook enorm trots dat onze eerstvolgende Hemp Meetup hier plaats zal vinden!

Het belooft een zeer interessante en vooral zeer omvangrijke avond te worden, waarbij we verschillende onderwerpen zullen aanhalen.

Onze eigen Esther Molenwijk opent de avond met een introductie over hennep en stelt daarbij de vraag: ‘wat is hennep precies en wat is nu het verschil met marijuana?’

Bijzonder verheugd zijn we, dat daarna Marjan Minnesma (Urgenda) deze avond aanwezig is om de vraag te beantwoorden: ‘Wat kan hennep betekenen in de noodzakelijke transitie naar een duurzamere samenleving?’

Verder komt Albert Dun (Dun Agro) spreken over de kansrijke toepassingen van hennep in de bouw en zal Willem Böttger (NPSP Composieten) ons leren hoe supersterk plastic van hennepvezel wordt gemaakt.

Arts en onderzoeker bij het Instituut voor Neuropatische pijn David Kopsky stipt de medicinale potentie van hennep aan en vertelt hierbij over de geschiedenis, huidige mogelijkheden en de veelbelovende toekomst van hennep.

Om 17:30 opent het restaurant van Pakhuis de Zwijger haar deuren. Speciaal voor deze avond staan er diverse gerechten met hennep op het menu. Ook zal er vanaf 19:00 uur een markt zijn waar je diverse hennep producten kan voelen, proeven en kopen.

Oh en hadden we al gezegd dat verschillende hennep kledingmerken hun creaties zullen tonen?

Adres: Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Datum en tijd: woensdag 9 september, 20:00 uur (markt al vanaf 19:00 uur)
Deelname is gratis en kan via de website van Pakhuis de Zwijger:
https://dezwijger.nl/programma/de-comeback-van-cannabis

We zien je graag daar!

Tip: mocht je toch niet aanwezig kunnen zijn die avond maar wil je de meetup zeker niet missen? Volg dan vanaf 20:00 uur online mee via de livestream.