Lancering Iron roots, sportkleding van hennep

Het verhaal van Iron Roots begint met drie vrienden, die het naar vonden dat bijna alle sportkleding die gemaakt wordt van plastic is gemaakt. Van schoenen tot shirts, alles wat de grote merken over de afgelopen jaren hebben gemaakt lijkt plastic te bevatten. Niet alleen zijn deze producten gemaakt van een niet-hernieuwbare bron, ze zorgen ook nog voor enorme vervuiling dankzij de microvezels die vrijkomen tijdens het wassen.

Dit vonden zij maar raar, dus maakten zij het hun missie om hier een natuurlijk alternatief voor te maken. In deze zoektocht kwamen ze o.a. langs hennep en waren meteen verkocht. Naast dat het een stuk duurzamer is dan polyester heeft het namelijk ook nog een aantal fijne eigenschappen. Zo kan het niet statisch worden en is hennep van nature antibacterieel, waardoor er minder nare geurtjes vrijkomen tijdens het sporten.

Toen de vrienden zich in de kledingindustrie gingen verdiepen zagen zij twee grote uitdagingen. Enerzijds is dat de uitdaging om kleding minder schadelijk te maken voor het milieu en aan de andere kant zijn er sociaal gerelateerde problemen, zoals uitbuiting en kinderarbeid. Dit willen zij oplossen door aan de ene kant de productie en recycling van hun kleding zo duurzaam mogelijk te doen en aan de andere kant, iedereen die mee heeft geholpen bij de productie goed en eerlijk te behandelen. Dit laatste doen zij bijvoorbeeld nu door stoffen naar Nederland te importeren en er hier kleding van de maken in een naaiatelier in Enschede. Zo kunnen zij in ieder geval het laatste gedeelte van de keten al controleren.

 

Er zijn nog veel uitdagingen die de jongens zullen krijgen op hun avontuur, maar met onze hulp kunnen zij het waar gaan maken!

www.ironroots.com