De Hennephelden van du-bio .

Het klinkt een beetje als een stripverhaal, maar niets is minder waar: Perry van der Wal en Teun van Schadewijk zijn échte hennephelden!

Een paar jaar geleden startten ze hun project du-bio, met als missie om mensen bewust te maken van de voordelen (en de smaak!) van gezonde voeding. Du-bio staat voor duurzaam en biologische voedingsproducten. De naam is tevens een knipoog naar de uitdrukking in du-bio zijn , omdat een gezonde levensstijl nu eenmaal gepaard gaat met keuzes maken.

Via de “Dutch Harvest crowdfunding campagne” van Esther Molenwijk (voorzitter Hemp Collective) kwamen Perry en Teun in contact met hennep. Dit was een schot in de roos! Al snel beseften ze dat er op het gebied van gezondheid en duurzaamheid geen beter product dan hennep bestaat. En zo werd hun visie hierop afgestemd, waarbij ze zich steeds meer zijn gaan specialiseren in hennep en alles wat je op het gebied van voeding en gezondheid met deze plant kunt doen.

Op dit moment richten we ons met name op de promotie van hennep op het gebied van voeding en gezondheid. In de toekomst zijn we van plan om ons nog verder te gaan oriënteren binnen de veelzijdige mogelijkheden van deze bijzondere plant!” – de Hennephelden.

Vorig jaar organiseerden ze hun eerste eigen food festival: Eetfeest Nisseroi! Hier boekten ze veel succes met hun inmiddels befaamde hennephap (een overheerlijke wrap, gevuld met hennepzaad). Verder serveerden ze ‘hennepshotjes’ (shotglaasjes met hennepsap) en natuurlijk de hennepthee van Dutch Harvest, waarbij ze veel aandacht voor hennep wisten te krijgen in lokale en regionale media. Perry en Teun zijn dus met recht hennephelden!

Ook dit jaar vind het Eetfeest Nisseroi in Nistelrode plaats, op zaterdag 12 augustus van 14.00-22.00 uur. Dit jaarlijks terugkerend food festival is nu al een evenement van formaat, waarbij hennep veel aandacht krijgt!

We zullen ongetwijfeld nog veel gaan horen van onze hennephelden!

Meer informatie over het Eetfeest Nisseroi:

www.visitbrabant.nl/nl/evenementen/1882160204/eetfeest-nisseroi-2017