Hemp Meetup #5 Den Haag

De 5e Hemp Meetup vond woensdag 17 juni plaats. In de New World Campus in Den Haag werd ditmaal extra aandacht geschonken aan de medicinale potentie van de plant.

Mooi gelegen tussen de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor, bevind zich de New World Campus. Dit statige gebouw, van binnen en van buiten vormgegeven volgens de principes van de Amsterdamse School, zou zo maar eens dé duurzame hotspot van Den Haag kunnen gaan worden. Wanneer je door het gebouw heen loopt, jezelf verwonderend over de marmeren trappen en glas-in-lood ramen die zo uit een schilderij van Escher kunnen komen, begrijp je waarom. Dit gebouw heeft een enorm oppervlak aan ruimte beschikbaar dat tot doel heeft een broedplaats voor duurzame innovaties te worden. Dit doel wordt op verschillende manieren uitgedragen: een groot deel van het interieur en meubilair, van stoelen tot tapijten, wordt ‘geleased’ volgens een circulair business model en voor de productie ervan zijn materialen hergebruikt.

De bezoekers van de meetup werden in de hal ontvangen, waar zich ook een tafel met verscheidene hennepproducten bevond die de mensen konden bekijken en voelen. Vervolgens werd de groep door het gebouw rondgeleid door Harry Derksen, de initiator van de New World Campus. De wandeling eindigde in de zaal waar de lezing plaatsvond. Hier gaf Esther, founder van de Hemp Collective, een uitgebreide introductie over het gewas hennep en de grote potentie ervan. Vervolgens ging Micheal Verhoeckx, van het Centre of Expertise Biobased Economy, verder in op de medicinale toepassingen van hennep. Hij vertelde over de veelbelovende eigenschappen van de, in industriële hennep aanwezige, cannabinoiden (CBDs) en wat deze precies doen in het lichaam. Hoewel er nog veel onderzoek moet worden gedaan, zouden deze stoffen kunnen helpen bij de bestrijding van zeer uiteenlopende ziektes.
Nadat de lezingen waren afgelopen werd de meetup afgesloten met een gezellige borrel.