Esther Molenwijk

Esther Molenwijk

Ze zeggen dat ze fanatiek is, maar deze vrolijke frisse dame verwoordt als geen ander hoe we onze toekomst kunnen verduurzamen. Met name hoe hennep hierbij van grote onderschatte waarde is.

Met haar achtergrond als duurzaamheidsadviseur vanuit haar bedrijf Bureau DaadWerk, ontwikkelde ze de MVO Routeplanner waarmee ze bedrijven adviseert en begeleidt naar duurzaam ondernemen.
“Hennep kwam steeds vaker op mijn pad als alternatieve, duurzame grondstof. Ik raakte er totaal van in de ban “, aldus Esther. Hennep biedt zoveel goede oplossingen dat we er in deze tijd niet meer omheen kunnen.
Vol verbazing over onbekendheid ten aanzien van hennep werd een plan gesmeed om mensen voor te lichten over de vele voordelen en de rijke historie en ook de de-stigmatisering. Hoe is het mogelijk dat we alles “vergeten” zijn? Hierin zag Esther haar taak: de boodschap verspreiden en de markt ontwikkelen.

Om de potentie van hennep te onderstrepen is Esther ook zelf een hennep product aan het ontwikkelen: Hennep thee onder de merknaam Dutch Harvest. Bedoeld als smakelijke herintroductie van dit bijzondere gewas in Nederland.

Meer over Esther’s activiteiten?

www.bureaudaadwerk.nl
www.dutchharvest.org