Team Members Profile

Esther Molenwijk
Esther Molenwijk

Ze zeggen dat ze fanatiek is, maar deze vrolijke frisse dame verwoordt als geen ander hoe we onze toekomst kunnen verduurzamen. Met name hoe hennep hierbij van grote onderschatte waarde is.

Met haar achtergrond als duurzaamheidsadviseur vanuit haar bedrijf Bureau DaadWerk, ontwikkelde ze de MVO Routeplanner waarmee ze bedrijven adviseert en begeleidt naar duurzaam ondernemen. “Hennep kwam steeds vaker op mijn pad als alternatieve, duurzame grondstof. Ik raakte er totaal van in de ban ", aldus Esther. Hennep biedt zoveel goede oplossingen dat we er in deze tijd niet meer omheen kunnen. Vol verbazing over onbekendheid ten aanzien van hennep werd een plan gesmeed om mensen voor te lichten over de vele voordelen en de rijke historie en ook de de-stigmatisering. Hoe is het mogelijk dat we alles “vergeten” zijn? Hierin zag Esther haar taak: de boodschap verspreiden en de markt ontwikkelen.

Om de potentie van hennep te onderstrepen is Esther ook zelf een hennep product aan het ontwikkelen: Hennep thee onder de merknaam Dutch Harvest. Bedoeld als smakelijke herintroductie van dit bijzondere gewas in Nederland.

Meer over Esther’s activiteiten?

www.bureaudaadwerk.nl www.dutchharvest.org

Koen van Oostende
Koen van Oostende

Gedurende zijn studententijd ontwikkelde deze milieuwetenschapper een passie voor duurzaamheid, en heeft zich sindsdien met weinig anders beziggehouden. Koen is in de afgelopen jaren bij meerdere duurzame initiatieven en organisaties betrokken geweest. Vervolgens werd Koen gegrepen door het concept circulaire economie, waar hij in verschillende rollen actief is geweest. Na een stage en een reis besloot hij te willen ondernemen. Rond die tijd is hij Esther tegen het lijf gelopen. Koen raakte meteen overtuigd van de potentie van hennep en heeft vervolgens samen met Esther de Hemp Collective opgericht. Koens ontwapenende enthousiasme en ambitie werken aanstekelijk!

Meer over Koen’s activiteiten?

Seats2Meet Utrecht

Eline de Groot
Eline de Groot

Kracht, toewijding en creativiteit. Die kenmerken zijn terug te vinden in het werk van Eline. Eline is een veelzijdige vrouw met passie. Kleuren en bijzondere perspectieven karakteriseren haar fotografie; Veelzijdigheid, textuur en smaak, haar kookkunsten; Warmte en gevoel haar helende Reiki.

Eline brengt de lach tot leven en is als eerste aan het dansen op menige bijeenkomst. Haar bijdrage aan de Hemp Collective is van grote waarde. Bijvoorbeeld door de bijzondere hennepgerechten die zij bij elke Hemp Meetup weer tevoorschijn tovert. Daarnaast maakt zij met haar merk Hemp Birds verschillende cosmeticaproducten. Tot slot maakt Eline regelmatig foto’s van de Hemp Meetups en zorgt zij voor de vormgeving.

Meer over de activiteiten van Eline?

www.e-lucie.com www.facebook.com/hempbirds

Floris Siekman
Floris Siekman

De vraag achter de vraag naar boven krijgen, dat is wat Floris doet als filosofisch gespreksleider. Vanuit zijn bedrijf Think On verzorgt hij onderzoeksgesprekken voor individuen en groepen. Toen hij met de Hemp Collective in aanraking kwam werd hij al snel enthousiast over het doel. In een groep met zo veel doeners, bleek Floris een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Hij is een stille maar belangrijke kracht in het structureren en richting geven van de Hemp Collective. Waarom doen we wat we doen? Is dat voor iedereen duidelijk? En hebben we overal aan gedacht? Dit zijn de vragen waar Floris ons scherp mee houdt.

Daarnaast ziet u Floris vaak als de hands-on organisator van de Hemp Meetups.

Meer over de activiteiten van Floris?

www.thinkon.nl

Sebastian Gerritsen
Sebastian Gerritsen

Sebastian kent de modewereld als geen ander en deelt zijn brede kennis van hennep textiel graag met ons. Met ruim 8 jaar ervaring in de mode, werkte hij voor verschillende modebedrijven waar hij diverse collecties ontwikkelde. Steeds sterker bekroop hem de frustratie over de huidige kledingwereld. De werkomstandigheden van de makers, de milieuvervuiling die de katoen industrie veroorzaakt en de enorme snelheid waarmee kleding weer afgedankt wordt… Sebastian wilde het anders. Toen hij de voordelen van hennep textiel ontdekte was de beslissing al snel gemaakt. Hij zegde zijn baan op en startte Kurt’s Amsterdam: kleding van hennep textiel. Inmiddels weet Sebastian alle ins en outs over hennep textiel in de wereld. Deze scherpe en enthousiaste man geeft stijl aan de Hemp Collective.

Meer over Sebastian’s activiteiten?

www.kurts-amsterdam.com

Michel Bogert
Michel Bogert

Een bewuste en gezonde levensstijl is Michel met de paplepel ingegoten. Als ICT-er zag hij zijn idealen echter niet vertegenwoordigt in zijn professionele leven. Na jaren in die sector te hebben gewerkt, zegde hij zijn baan op startte hij een ecologische winkel en webshop, genaamd 'Hempie'. Michel begon steeds meer de ecologische voordelen van hennep in te zien en besloot zijn concept aan te scherpen. Als 'hempreneur' deelt Michel zijn ondernemersvisie graag tijdens de Hemp Meetups. Zijn brede ervaring in de ICT komt daarnaast goed van pas als technische ondersteuning aan de Hemp Collective.

Meer over de activiteiten van Michel?

www.hempie.nl

Dyveke Kok
Dyveke Kok

Als medeoprichter van Hempie is ze de persoon achter de schermen en de drijvende kracht die vaak als eerste contact legt met potentiële leveranciers en klanten. Dyveke heeft uitgebreide ervaring in de administratieve en zakelijke dienstverlening, is organisatorisch sterk en heeft oog voor detail. Omdat ze graag ideeën uitwisselt en nieuwe mensen ontmoet, is ze vaak te vinden bij de Hemp Meetups. Haar voorliefde om te schrijven maakt dat ze zich met alle plezier beschikbaar stelt als blogster voor de Hemp Collective.

Meer over de activiteiten van Dyveke?

www.hempie.nl

Mirjam Suiker
Mirjam Suiker

Fotografie inzetten om duurzaamheid in o.a. de mode industrie een grotere stem te geven; dat is waarom Mirjam graag een camera ter hand neemt. Na haar propedeuse jaar aan ‘Amsterdam Fashion Institute’ raakte ze gefascineerd door de invloed die mode heeft op de maatschappij. Tijdens een korte studieperiode psychologie ontstond de fascinatie voor hoe mensen zich door kleding identificeren met een groep. Uiteindelijk vond Mirjam in fotografie een medium waarmee ze deze twee interesses kan verenigen. Inmiddels richt ze haar camera niet alleen op kleding, maar ook op andere producten en initiatieven die een duurzaam oogpunt hebben. Haar pragmatische werkwijze maakt haar tevens een sterke conceptontwikkelaar, waarbij alles vanuit een functioneel concept tot stand komt.

Met deze krachten zet ze zich voor de Hemp Collective in als beeldontwikkelaar. Zo fotografeert ze bijvoorbeeld de evenementen en ontwerpt ze posters voor de promotie van de Hemp Collective.

Du-Bio

du-bio